Exide akumulatori

Na našem tržištu Andreja DOO je dugogodišnji partner i zvanični uvoznik kompanije Exide Tehnologies. Saradnja je započeta davne 2002. godine sa skromnim količinama, ali je konstantni visok kvalitet proizvoda uz uvek odličnu cenu i konstantan razvoj servisne mreže koja danas pokriva celu zemlju dovelo do velike prepoznatljivosti akumulatora marke Exide na našem tržištu.

 

 

Exide Technologies je svetski poznat američki proizvođač olovnih baterija, čija široka paleta proizvoda uključuje :

 • Starter akumulatore (svih tehnologija – sa tečnom kiselinom, VRLA AGM i GEL tehnologiju)
 • Industrijske trakcione akumulatore (VRLA AGM i GEL tehnologiju).

 

Kompanije je podeljena u 4 grupacije (Transportation Americas, Transportation Europe and Rest of World, Industrial Power Americas, and Industrial Power Europe and Rest of World) koja su zadužena za prodaju akumulatora i pružanje usluga.

 

Svetsko sedište kompanije EXIDE Technologies je u Miltonu, Džordžija, SAD… dok je Evropski odsek smešten u mestu Gennevilliers, Francuska. Kompanije ima više proizvodnih pogona a takođe upravlja i sa nekoliko reciklažnih pogona kako u SAD tako i unutar Evropske unije.

 

EXIDE Technologies u svojoj ponudi nudi širok spektar starter akumulatora i stacionarnih-trakcionih baterija za vozila u rasponu od malih baštenskih traktora do automobila, viljuškara, motocikala, plovila, golf vozila, poljoprivrednih mašina, kamp kućica, autobusa i vojne opreme kao što su tenkovi i transporteri.

 

EXIDE ima širok portfolio robnih marki kao što su EXIDE ®, Sonnenschein ® Extreme, Maraton, EXIDE Orbital ®, Trailblazer ®, EXIDE RoadForce ®, EXIDE megacikl ®, Tudor ®, Fulmen ®, Deta ®, Centra ®, Hagen Batterie ®, i SuperCrank ®. EXIDE snabdeva celi lanac prevoza – od OEM montažnih postrojenja, do aftermarket proizvoda i usluga podrške putem mreže distributera i trgovaca. Proizvodi kompanije se takođe mogu naći u originalnoj opremi u vrhu prodaje putničkih automobila i kamiona u Severnoj Americi, Evropi, Aziji i Australiji.

 

Andreja DOO u svojoj ponudi nudi sledeće serije Exide akumulatora:

 1. Exide Excell  – standardna serija starter akumulatora za putnička vozila sa manjim ili srednjim nivoom opreme
 2. Exide Premium Carbon Boost – najkvalitetnija serija starter akumulatora sa tečnim elektrolitom, uz Exidovu patentiranu tehnologiju sa dodatkom Carbona preporučuje se za vozila sa višim paketima opreme i koja se upotrebljavaju pretežno u gradu za vožnju na kratkim relacijama.
 3. Exide Start-Stop AGM – suvi AGM akumulatori za najnovija vozila sa Start-Stop sistemom. OE(Original Equipment) kvalitet originalne prve ugradnje!
 4. Exide Start-Pro – osnovna serija teretnih akumulatora, za manje zahtevna vozila. Dostupno u kapacitetima od 110Ah.
 5. Exide Power-Pro – ojačana serija akumulatora sa povećanom startnom strujom i kapacitetom. Za novije radne mašine i teretna vozila. Dostupno u kapacitetima od 120Ah do 145Ah.
 6. Exide Power-Pro Agri&Contruction – specijalna serija akumulatora za povećanim kapacitetom i startnom sposobnošću! Specijalno dizajnirano za radne mašine i traktore! Dostupno u kapacitetima od 152Ah do 172Ah.
 7. Exide Strong-Pro – Najnovija serija teretnih akumulatora za najnovije kamione. Specijalna kontrukcija i maksimalna otpornost protiv vibracija (V4). Originalni akumulator za najnovije serije Mercedes kamiona sa akumulatorima na zadnjoj osovini. Dostupno u kapacitetima od 185Ah i 235Ah.
 8. Exide Bike – kompletna serija visoko kvalitetnih moto akumulatora svih tehnologija (sa tečnim elektrolitom, AGM tehnologijom i GEL tehnologijom). Takođe uskoro u ponudi i Li-ion baterije za motocikle! Dostupno u veličinama od 3Ah do 30Ah.
 9. Exide Equipment Gel – Specijalni polutrakcioni GEL akumulatori. Za napajanje električnih vozila, golf kolica, invalidskih kolica, mašina za čišćenje podova…itd. Takođe je preporučljivo za stacionarnu upotrebu u brodovima, kamp kućicama ili solarnim sistemima. MADE IN GERMANY! Dostupno u veličinama od 19Ah do 210Ah.

 

Proizvodnja akumulatora u Evropi je podeljena u 4 fabrike (Italija, Poljska, Španija i Nemačka). Exide akumulatori se koriste kao prva, originalna ugradnja kod sledećih proizvođača vozila: Fiat grupacija, BMW, Renault, Toyota, Ford, Volkswagen, Iveco, Volvo Trucks, Scania, JCB, Claas, …itd.

 

Svi akumulatori su proizvedeni u skladu sa najnovijim tehnologijama, koji u potpunosti odgovaraju kvalitetom originalnih rezervnih delova (OEM – Original Equipment Market).

 

Koriste se najnovije tehnologije u proizvodnji akumulatora:

 • Ca-Ca + Carbon Boost tehnologija
 • AGM tehnologija
 • AGM akumulatori sa spiralnim ćelijama
 • GEL tehnologija